ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El PS defensa la necessitat de despolititzar el Consell Superior de la Justícia

www.andorradifusio.ad

Malgrat que implica un canvi en la Constitució, el PS defensa la necessitat de canviar la manera d'escollir els membres del Consell Superior de la Justícia per despolititzar-lo. El president del grup parlamentari i el primer secretari de la formació diuen que el mal ambient que es respira es deu a la inoperància dels actuals membres, que desconeixen les necessitats del col·lectiu i estan fortament polititzats.

El PS considera que les queixes que està rebent el Consell Superior de la Justícia pel que fa a la gestió dels recursos es deu a una inoperància clara dels seus membres.

Així ho creuen el primer secretari de la formació i el president del grup parlamentari, que asseguren que el responsable final és el Govern, que ha col·locat al capdavant del màxim òrgan judicial gent amb poca experiència en l'àmbit judicial i amb un marcat caràcter polític.

Consideren que la mala gestió afecta directament l'administrat amb el col·lapse de causes i per això i seguint les recomanacions del GRECO, el grup d'estats contra la corrupció del Consell d'Europa, demana una modificació de com s'escullen els membres d'aquest consell potenciant la professionalitat i la independència política, proposta que implica un canvi en la Constitució.

Alís i López han recordat que les queixes que arriben dels batlles fa referència a la no renovació d'una de les substitutes, la feina de la qual hauran d'assumir la resta quan ja tenen una càrrega important de causes en curs.

Afegeixen que cal una millor distribució dels recursos i escoltar els neguits del col·lectiu. També els preocupa quan es farà el trasllat a la nova seu de la justícia inicialment previst al mes d'agost.

Informa: Anna Pifarré
Imatge: Xabier Moreira

Comparteix: