The Grefg anuncia que els premis ESLAND 2024 seran a Andorra 

www.andorradifusio.ad

Andorra acollirà l'any que ve els premis ESLAND, els guardons que s'atorguen a la comunitat hispanoparlant d'streaming, com els Oscar al cinema o els Grammy a la música. Així ho ha anunciat l'streamer de la plataforma Twitch, The Grefg, resident a Andorra, en la segona edició d'aquesta gala celebrada a l'Auditori Nacional de Mèxic, que va aplegar 10.000 persones i més d'1,7 milions d'espectadors en directe.

ESLAND és l'acrònim d'Espanya, Llatinoamèrica i Andorra, i uneix els creadors de contingut que apleguen aquestes tres comunitats. Al final de la gala, The Grefg, que també és l'organitzador de l'esdeveniment, va deixar caure que com la primera edició havia estat al Palau de la Música de Barcelona i la segona a Mèxic, la tercera havia de ser a Andorra. 

Els premis ESLAND són els guardons que reconeixen el talent i la creativitat de la comunitat hispanoparlant de streaming cada any, com passa amb els Oscar al cinema o els Grammy a la música. Així, hi ha diverses categories premiades com, per exemple, el millor streamer de l'any, que per segon any consecutiu se'l va endur Ibai Llanos. També hi ha l'streamer revelació del 2022 o el clip de l'any, que el va guanyar la haka del periodista català Gerard Romero.

La gala a Mèxic va ser tot un èxit. Més d'1,7 milions de persones van seguir en directe a Twitch l'esdeveniment, que es va convertir en la tercera emissió més vista en la història d'aquesta plataforma. També va haver-hi actuacions musicals de primer nivell com Lola Índigo o Jhay Cortez. 

La dificultat ara, però, serà trobar l'espai adequat per poder fer un esdeveniment d'aquesta magnitud. Un dels creadors que es va mostrar més satisfet perquè es facin al Principat va ser Martí Miras, conegut com a 'Spursito', nascut a Andorra i resident a Espanya.

Informa: Oriol Lara
Imatges cedides per The Grefg

Comparteix:

La manca de neu a l'inici de l'hivern eleva en un 17% el consum d'electricitat a les estacions Espot i Cabanes es troben aquest dimarts per tractar aliances electorals