ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Grifols cedirà dues màquines per a proves de detecció de la Covid-19 similars a les PCR

www.andorradifusio.ad

La multinacional farmacèutica Grifols cedirà al Principat, gratuïtament, dues màquines per fer tests de detecció de Covid-19. L'empresa catalana obtindrà, a canvi, informació científica sobre com està funcionant la prova del doble cribratge a tota la població.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha anunciat en la roda de premsa d'aquest dimecres a la tarda la col·laboració entre el Govern i la multinacional farmacèutica Grifols.

L'empresa cedirà, a final de la setmana vinent, a Andorra dues màquines que fan proves de detecció de la Covid-19. que han desenvolupat. Són uns tests d'alta sensibilitat similars a les PCR. Se'n podran fer fins a 1.000 proves al dia amb cada màquina.

El ministre ha explicat que les màquines s'instal·laran en un laboratori del SAAS. Dilluns ja es va desplaçar a Andorra un enginyer de Grifols per analitzar l'espai necessari.

L'empresa no vol cap contraprestació econòmica, sinó conèixer de primera mà l'experiència de tests anticossos a la població que es du a terme i que és pionera al món.

184 casos positius

Actualment els casos acumulats de coronavirus es mantenen en 751. El nombre de curats se situa en 521i els actius són 184. Les defuncions es mantenen en 46. 15 persones estan ingressades a l'hospital, 6 de les quals a l'UCI. Finalment, hi ha 18 persones afectades al Cedre, 4 de les quals venen de la Salita, i 6 convalescents.

SMS per rebre els resultats dels tests d'anticossos

El titular de Salut ha explicat en la roda de premsa que ja s'ha fet el cribratge a més de 20.000 persones.

El protocol d'enviament dels resultats s'ha modificat i, per tal de poder oferir els resultats dels tests d'anticossos el més aviat possible, la població rebrà un SMS després de fer-se'l. En cas de ser positiu, el metge referent indicarà les mesures a prendre. En cas de ser negatiu, l'SMS indicarà que no hi ha signes d'infecció. El ministre Martínez Benazet ha insistit que aquest primer resultat és preliminar i no serà definitiu ni complet fins a realitzar la segona prova.

A més del missatge, es posa a disposició de la ciutadania una consulta telefònica al número 775006 per qui vulgui conèixer amb més detall el resultat del 1r test.

Roda de premsa completa del Govern d'aquest 6 de maig:

Informa: Pere Moliné

Comparteix: