ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els grups obren la porta a pactes puntuals, però sense donar un xec en blanc

www.andorradifusio.ad

Els grups que donen suport al Govern han recollit de bon grat la proposta de consens.

Liberals creu que la crisi ha confirmat que els grups han aconseguit trobar el camí de l'acord. El president del grup, Ferran Costa, creu que durant la pandèmia s'ha demostrat que "mols aspectes claus no han estat una paret per no tirar endavant propostes que feien falta". 

Per a Ciutadans Compromesos el nou curs ha de servir per fer canvis que portin el país a garantir l'estat de benestar. "Ens hem d'atrevir a fer coses que fins ara eren tabú i a fer canvis que portin el país a una situació que tant econòmicament com social ens permeti avançar com a societat", ha remarcat el president Carles Naudi. 

El president del grup demòcrata, Carles Enseñat, confia a comptar amb el suport de la resta del parlament en projectes cabdals. Amb tot, creu que "estem en el bon camí i trobarem un consens". 

Per la seva part Terceravia deixa oberta la porta a pactes sempre que hi hagi una similitud en les propostes. "El nostre paper serà constructiu", ha assegurat el seu president, Josep Pintat, tot destacant que des del grup "plantejarem quins han de ser els reptes i les bases perquè l'economia andorrana pugui tirar endavant". 

En canvi des del grup socialdemòcrata consideren que abans de parlar de consens cal esperar el contingut del debat d'orientació política. En aquest sentit, el president Pere López ha apuntat que "la setmana que ve serà molt important", ja que "en aquest final de legislatura hem de revertir una mica el deteriorament en la qualitat de vida que han patit els ciutadans". 

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix: