Els grups parlamentaris discrepen sobre l'oportunitat de la manifestació per l'habitatge de divendres

www.andorradifusio.ad

Els grups parlamentaris es reuniran la setmana vinent amb la ministra Marsol per abordar la vintena de propostes que van sorgir del debat monogràfic sobre l'habitatge. Aquest divendres, però, hi ha prevista una nova mobilització perquè es consideren mesures insuficients. Els grups coincideixen que cal respectar el dret dels manifestants, tot i que la majoria creu que pot incomodar una part de la societat.

El president del grup parlamentari Concòrdia, Cerni Escalé, assegura que donarà suport a la manifestació sense entrar a organitzar-la, perquè "ja ens sembla bé que siguin ciutadans anònims els que ho fan". Aquest fet l'interpreta com quelcom que reforça el missatge de la manifestació. A títol individual, tanmateix, sí que participarà a la manifestació.

"Des dels grups que estem denunciant que la gent està passant dificultats en aquest país, sembla que vivim en dos països diferents i que no se'ns acaba de creure. El fet que la gent surti al carrer, això el que ens dona és legitimitat i consciència a aquells que no la tenen".

Judith Salazar, presidenta del grup parlamentari socialdemòcrata.

D'altra banda, el president del grup parlamentari Ciutadans Compromesos, Carles Naudi d'Areny-Plandolit, exposa el fet que "hi ha persones molestes de que sigui amb un pont d'afluència, perquè no per això aconsegueixes més coses, sinó al contrari. Pots arribar a incomodar a persones que podrien ser favorables a la teva posició". 

En aquesta línia se situa, per exemple, el president del grup parlamentari Demòcrates, Jordi Jordana, que considera que la pròxima manifestació "no està tan justificada com fa uns dies, perquè també s'ha de pensar en l'interès del país, que és comercial".

Per la seva banda, la presidenta d'Andorra Endavant, Carine Montaner, no s'ha posicionat concretament sobre la manifestació d'aquest divendres, però explica que va proposar al Govern firmar convenis amb els supermercats per tal de posar aliments a punt de caducar en els punts de venda solidaris, que podia organitzar Govern, per exemple. Una acció que podria ajudar a aquestes persones que estan passant per dificultats al país.

Informa: Redacció

Comparteix:

La Societat de drets d'autors i drets veïns estudia accions legals contra l'homòloga francesa Llums i ombres de l'acord amb la UE