La Societat de drets d'autors i drets veïns estudia accions legals contra l'homòloga francesa

www.andorradifusio.ad

La Societat de gestió col·lectiva de drets d'autor i drets veïns estudia accions legals contra la seva homòloga francesa, SACEM. El motiu és que estan cobrant irregularment drets d'autor a territori andorrà sense poder-ho fer. Així s'ha explicat en la sessió del Consell General de preguntes al Govern.

"Vulnera clarissímament la llei. Una entitat no pot gestionar aquests drets ni signar convenis amb altres institucions en aquest sentit. És una clara vulneració de la nostra sobirania".

Susanna Vela, presidenta suplent del grup parlamentari socialdemòcrata.

Mònica Bonell ha informat que la SDAV està intentant negociar amigablement un acord de gestió de drets d'autor amb la SACEM com ja ho ha fet amb altres entitats. Però ha dit que si no es pot signar un conveni emprendran accions legals. L'import que es podria reclamar seria elevat ja que fa una dècada que no actuen regularment.

"L'única i darrera via a disposició de l'SDAV consistirà en la interposició de demandes judicials contra la SACEM per sol·licitar la nul·litat dels contractes de representació recíproca signats amb d'altres societats i si s'escau per reclamar-li danys i perjudicis per les recaptacions dutes a terme en territori andorrà".

Mònica Bonell, ministra Cultura, Joventut i Esports.

En la mateixa sessió s'ha informat que el 2024 s'acabaran digitalitzant tots els tràmits del Govern i es treballarà amb els comuns perquè també ho puguin fer. A més, al gener es crearà una comissió de treball entre l'executiu i diferents actors socials per consensuar mesures de suport a les persones amb diversitat funcional.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Pau Bonastre

Comparteix:

Destrosses als ascensors del vestíbul del Centre de Congressos Els grups parlamentaris discrepen sobre l'oportunitat de la manifestació per l'habitatge de divendres