ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La idea de Grandvalira per portar vols regulats a l'aeroport Andorra-La Seu sedueix el sector turístic

www.andorradifusio.ad

El projecte per portar vols regulars a l'aeroport d'Andorra-la Seu, expressat pel president de Grandvalira, ha despertat l'interès del sector turístic. Des del grup Regitours, que fa uns anys havia comercialitzat paquets turístics des de l'aeroport, estarien interessats a participar-hi.

Portar vols regulars a l'aeroport Andorra la Seu, que enllaçaria amb destinacions principals, és l'objectiu que s'ha marcat Grandvalira.

Ho va manifestar divendres el seu president, Joan Viladomat. I ara s'hi afegeix l'interès del grup Regitours, que fa uns anys ja va experimentar amb un producte que incloïa vol i estada des de diverses destinacions, com Palma de Mallorca.

El director del grup, Albert Vinseiro, assegura que podrien estar-hi interessats, sempre que es tractés d'un projecte seriós.

Considera que hauria de ser un producte prèmium, més enfocat a turisme d'un cert nivell i amb implicació mixta, pública i privada.

Perquè sigui viable, requereix un estatus diferent de l'actual, atès que Andorra no és espai Schengen, i per tant els vols amb destinació o origen al Principat estan sotmesos a inspeccions duaneres, que és potestat del cos policial.

La guàrdia civil s'encarrega del compliment en l'àmbit fiscal. Aquest tràmit es feia a l'aeroport de la Seu, gràcies a un acord, tot i que la instal·lació no té la consideració de zona duanera.

Des de maig del 2018 la situació ha canviat, amb un augment considerable de les inspeccions de les operacions, una situació denunciada en el seu moment per les tres empreses andorranes que operen i que asseguren estar en el punt de mira per part de la guàrdia civil.

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix:

18.208.202.194