ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Igualtat veu amb bons ulls incoporar el concepte de gènere en el registre civil

www.andorradifusio.ad

Davant la reivindicació del col·lectiu trans que es reguli el canvi de nom, l'administració creu que incloure el concepte de gènere en el registre civil podria ser un pas important que permetria fer canvis a posteriori. Tot i això, considera clau treballar la sensibilització i la formació tant en l'àmbit educatiu com en les institucions per poder garantir un acompanyament eficient.

La regulació del canvi de nom és una de les principals demandes de les persones trans, ja que diàriament es troben amb situacions d'incomoditat quan se'ls reconeix amb un nom i un gènere que no els identifica.

Malgrat que des del Govern no s'han definit vies d'actuació concretes, una de les primeres accions a treballar podria ser la de rebaixar la rigidesa en l'adopció del nom propi. Una altra seria la d'incorporar el concepte de gènere en el registre civil que, al seu torn, permetria fer modificacions.

Segons el secretari d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana, Marc Pons, "l'objectiu d'un registre civil és identificar les característiques d'una persona perquè siguin indiscutibles davant confusions de terceres persones amb característiques similars". Assegura que "incorporar l'aspecte de gènere seria una solució senzilla d'implementar".

Paral·lelament i donant resposta a la desorientació que moltes vegades sent el col·lectiu, des de l'executiu es volen potenciar les mesures per ajudar a fer el trànsit social.Pons es compromet a desenvolupar programes pedagògics i informatius en aquest sentit, així com campanyes de sensibilització "perquè negar realitats no les amaga ni les fa desaparèixer, i les institucions han de garantir l'acompanyament".

Una altra de les peticions és que l'administració ajudi a cobrir les operacions quirúrgiques necessàries en alguns casos. L'executiu té en compte aquesta demanda però prioritza treballar altres qüestions.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Kevin Ribeiro-Arxiu RTVA

 

Comparteix:

3.235.105.97