Incertesa dels dos padrins afectats davant del seu desnonament previst per dimecres

www.andorradifusio.ad

Incertesa dels dos germans d'edat avançada que han de ser desnonats del seu domicili d'Andorra la Vella aquest dimecres. Des del Govern s'ha assegurat que no es quedaran sense lloc on allotjar-se si finalment els fan fora. De fons hi ha un conflicte veïnal que va portar a la propietat a voler desnonar-los. Un d'ells té greus problemes mentals i necessita la seva germana per cuidar-lo.

La llarga guerra jurídica que va començar al 2020 pel desnonament de dos padrins del seu pis de la capital sembla que s'acaba aquest dimecres. La saig té previst desnonar-los a les 10 del matí. El lletrat que defensa aquestes persones d'edat avançada lamenta aquesta situació, que considera que és injusta, i alerta que es poden estendre els desnonaments a més gent.

"Té unes conseqüències socials i, sobretot, personals terribles per a la senyora Isabel i el seu germà. Demà pot ser qualsevol altre ciutadà".
Emili Campos, advocat padrins desnonats

Assegura que s'hauria d'haver tingut en compte la iniciativa legal que va presentar i que hauria d'haver aturat el procediment fins a la seva resolució. "Crec que hauria hagut d'esperar a la resolució del Tribunal Constitucional abans d'adoptar una decisió tan greu com aquesta", comenta Campos.

Per la seva banda, Afers Socials assegura que aquests padrins no han volgut el seu ajut. Tot i que els han intentat donar suport, fins ara havien rebutjat les propostes del Ministeri. Així ho assegura Trini Marín, titular d'aquesta cartera.

"El que ha passat durant aquests mesos és que no han acceptat l'ajut d'Afers Socials ni dels treballadors socials. Hi han estat a sobre constantment. Els han facilitat anar a immobiliàries, a pisos que s'han trobat. És clar que no hi ha gaire elecció."
Trini Marín, ministra d'Afers Socials

Els fets es remunten a fa uns anys, quan alguns veïns van denunciar els problemes que els causava un familiar dels padrins que s'allotjava amb ells. La defensa dels dos germans va negar que el jove visqués regularment amb ells i, per tant, no eren responsables de les seves actuacions. L'executiu va afirmar que, si els padrins no tenen on allotjar-se després que els facin fora,  els trobaran alguna alternativa.

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

Andorra la Vella assegura que si la recollida porta a porta de l'avinguda Príncep Benlloch és un èxit l'ampliaran a més carrers Canillo oferirà ajuts per al bestiar oví i estudia com modernitzar les explotacions ramaderes