S'incrementa el nombre de positius per alcohol i drogues el 2022: 780 conductors sancionats

www.andorradifusio.ad

Augmenten els conductors que donen positiu en alcohol i drogues. El 2022 en van ser més de 700 i més de la meitat van sobrepassar la taxa d'alcoholèmia amb sanció penal. S'ha de tenir en compte que veníem de les restriccions per la crisi sanitària i que la policia va incrementar els controls. 

En els darrers cinc anys, el total de conductors que han donat positiu en els tests d'alcohol i drogues ha viscut alts i baixos. Sobresurt el descens del 2020, impactat per la pandèmia i les diverses restriccions de mobilitat. Els dos anys següents ja viuen un augment progressiu fins a arribar als 766 positius l'any passat, 14 dels quals van ser detinguts directament per refusar a fer-se la prova. El 2021 el total va ser de 665 sancionats, 6 dels quals per rebutjar a fer-se el test.

El gros es troba en aquells conductors que van sobrepassar els límits d'alcohol ingerit amb una multa penal, seguits pels que es van emportar una sanció administrativa. En total, 476 conductors van ser per la primera casuística. Les xifres dels positius per droga són força menors, un total de 66, i n'hi ha 17 que van superar les quantitats màximes de tots dos tipus de substàncies.

El cos d'ordre ha destacat dos elements que han pogut influir en l'increment: per una banda, el 2022 es van fer un 20% més de controls i per l'altra, fa un any que els agents de la frontera també fan aquest tipus de seguiment.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Arxiu RTVA

Comparteix:

La Covid-19 deixa una economia malalta i no gaire optimista a curt termini Ubach destaca la importància de la protecció de l'aigua en la 28a Cimera Iberoamericana