L'informe extern atribueix l'afer CASS a "errors humans"

www.andorradifusio.ad

Una cadena d'errors. Aquesta és la raó que hauria provocat el sobrepagament de les pensions d'invalidesa de la CASS, segons l'informe de l'auditoria externa. La seguretat social ja s'ha reunit amb els afectats per informar-los que se'ls modificarà les pensions entre aquest mes i el que ve. 

Segons han assegurat a RTVA fonts relacionades amb la CASS, l'origen més probable del pagament de més a un grup de pensionistes d'invalidesa va ser una cadena d'errors humans. Això almenys és el que es desprèn de l'avenç de l'informe d'una auditora externa a la seguretat social que es presentarà dilluns.

Aquestes fonts afirmen que les pensions d'invalidesa a persones que podien treballar s'haurien d'haver revisat regularment i no es va fer amb la freqüència necessària. La CASS posarà el cas en coneixement de la fiscalia. El Consell General, al seu torn, també investigarà el cas pel seu compte.

Set afectats s'adrecen a Afers Socials

Mentrestant, els tècnics s'han anat reunint, personalment, amb els prop de 150 afectats per informar-los que se'ls rebaixarà automàticament la pensió entre aquest mes de març i abril. N'hi ha set que s'han posat en contacte amb l'assistent social per demanar suport.

Malgrat tot, la CASS ha recordat que els pensionistes tenen 10 dies hàbils per al·legar. Cal recordar que el Consell General va decidir perdonar el deute perquè la seguretat social no es veiés obligada a reclamar els diners als afectats.

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

Les PIMES, diana dels ciberdelinqüents Sancionats una trentena d'habitatges turístics