El Govern afirma que es va assabentar del problema a la CASS a mitjan gener

www.andorradifusio.ad

L'afer de les pensions d'invalidesa encara cueja. El Govern afirma haver-se'n assabentat a mitjan gener i que va traslladar la informació a la majoria parlamentària. Abans de fer cap pas, l'executiu esperarà els resultats de l'informe extern que la CASS ha demanat. 

El portaveu del Govern, Guillem Casal, ha assegurat que el Govern es va assabentar que no s'havien fet els controls pertinents en els pagaments de les pensions d'invalidesa tipus 1 al voltant del 15 de gener, quan "van posar en disposició del cap de Govern que havien detectat aquesta disfunció".

A més, Casal ha declarat no recordar si aquesta informació s'havia fet arribar des de l'antiga presidència del consell d'administració de la CASS. "Ho hauria de revisar a les meves notes", ha valorat, i ha afegit que "si ens haguessin informat, evidentment hauríem emprès la situació abans".

Els grups de la majoria van afirmar que els faltava informació. Tanmateix, el portaveu de l'Executiu ha explicat que sí que els hi van traslladar, així com ells també ho van fer als membres de la comissió de Finances.

Arran d'aquest afer, la CASS ha demanat un informe extern de la situació. Per la seva banda, l'executiu "de moment esperarà el forènsic. Un cop elaborat i analitzat, ja veurem si hem d'anar més enllà, si hem de demanar responsabilitats", ha dit Casal.

Imatges: Fernando Montero
Informa: Ariadna Guiu Vila

Comparteix:

 Almenys cinc furts en establiments d'Arinsal L'acord d'associació condicionaria la relació amb el Banc de França