L'informe jurídic del comú ordinenc avala les al·legacions dels propietaris

www.andorradifusio.ad

De l'informe es desprèn que serà molt difícil mantenir com a no edificables terrenys no privats que era el motiu principal de queixa. La majoria afirma que hauran de veure com es revisa el pla, fent possible la protecció del territori i el mantenint del tractament d'urbanitzable. Apunten que es pugui edificar en aquests llocs però amb menys densitat.

En els propers dies, l'assessor jurídic del comú d'Ordino presentarà el seu informe sobre les més de dues-centes al·legacions dels propietaris al pla d'urbanisme de la parròquia. Però la majoria ja avança que veu difícil que es pugui mantenir com a no urbanitzables molts terrenys privats. Fet que defensaven els propietaris. Ara, l'equip de govern assegura que ha d'estudiar com combinar la protecció del territori amb aquest dictamen. Probablement, permetent construir en aquests llocs amb una edificabilitat més petita.

"No farem marxa enrere. Ho treballarem d'una manera diferent a la que s'havia posat en aquell moment. El que haurem de fer és veure que fem amb aquells terrenys que nosaltres vam considerar que potser no s'hauria d'urbanitzar de la mateixa manera que s'ha urbanitzat fins ara".

Maria del Mar Coma, cònsol major Ordino

Per altra banda, el comú ha aprovat el pressupost del 2024 que preveu un dèficit de 4,6 milions. A més, contempla unes inversions de més de 5 milions, les més importants de les quals serien la remodelació de l'hotel Casamanya i el desdoblament de la xarxa d'aigua potable.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Albert Refart

Comparteix:

Núria Segués, nova vicepresidenta de la comissió d'Exteriors Dimiteix el director de l'Institut Nacional de l'Habitatge