Les inscripcions a la plataforma de vacunació superen les 40.000

Les inscripcions a la plataforma de vacunació han superat

Les inscripcions a la plataforma de vacunació han superat aquest divendres les 40.000.

Així ho ha indicat la secretària d'Estat de Salut, Helena Mas, en la roda de premsa d'actualització sanitària, on ha informat de 34 nous contagis de la Covid-19. Els actius són 423 i els totals, 13.232. Les altes arriben a les 12.684 des de l'inici de la pandèmia.

A l'hospital hi ha 18 persones ingressades, 10 a planta i 7 a l'UCI, 5 de les quals amb ventilació mecànica. La taxa de reproducció és de 0,89, un indicador que mostra la tendència estable que es manté els darrers dies. A les escoles hi ha 38 aules en vigilància activa, 13 total i 25 parcial. 23 aules més es troben sota vigilància passiva.

Fins aquest divendres s'han administrat un total de 28.881 vacunes, 24.182 en primera dosi i 4.699 en segona dosi. No hi ha novetats quant a les noves dosis que han d'arribar d'Espanya i França, tampoc del conveni amb Portugal.

Salut treballa en un decret per aquelles persones que vinguin de l'Índia i que consistirà en una quarantena de 14 dies i proves PCR, el mateix protocol que se segueix amb les persones que viatgen a Brasil o Sud-àfrica.

Pel que fa a les queixes de bars i restaurants, Mas ha destacat la relaxació de les mesures fetes públiques aquesta setmana respecte als comensals per taula mentre es continuen avaluant la resta segons la situació epidemiològica. La restauració ho veu insuficient i creu que no té sentit que no s'ampliïn horaris però sí el nombre de clients per taula.

Roda de premsa completa d'actualització sanitària d'aquest 30 d'abril del 2021:

Informa: Yasmina Canedo

Comparteix:

El cinema recupera la saga del Senyor dels Anells i manté Nomadland després dels tres Oscar La col·lecció de discos i vídeos de jazz dels Pantebre Palmitjavila, a la nova Aula de jazz d'Escaldes-Engordany