L'Institut de l'Habitatge ja té enllestit el model estàndard de contracte de lloguer

www.andorradifusio.ad

El contracte tipus d'habitatge ja és realitat. Es tracta d'una eina orientativa que ha d'oferir seguretat jurídica i, sobretot, evitar abusos. Per exemple estableix qui ha de dur a terme determinades reparacions a l'immoble mentre resideixi l'inquilí.

El model estàndard de contracte d'arrendament vol servir per proporcionar seguretat jurídica als llogaters. Estableix les obligacions i drets de totes dues parts. També vol facilitar la feina si hi ha una relació directa entre propietaris i arrendataris, sense passar per una immobiliària.

"Els principals punts són la recollida de dades que  s'estableixen al contracte i, després, les parts essencials que són les obligacions tant del propietari com del llogater  perquè, normalment, als contractes les obligacions sembla que sempre són del llogater".

Xavier Marchante, responsable de l'Oficina de l'Habitatge

Segons va assegurar Josep Maria Pla, director de l'Institut Nacional de l'Habitatge, evidentment ha de servir com a orientació però després les dues parts hauran d'adaptar-se a cada situació concreta.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Sergi Linares

Comparteix:

Els consellers de Terceravia recorren al TC en considerar vulnerats els seus drets per l'admissió d'urgència de la llei per millorar el poder adquisitiu Els treballadors espanyols a Andorra que depenen de Madrid protesten perquè no se'ls apuja el salari des del 2008