Els treballadors espanyols a Andorra que depenen de Madrid protesten perquè no se'ls apuja el salari des del 2008

www.andorradifusio.ad

Els treballadors espanyols, que depenen del govern de Madrid, protesten perquè no se'ls apuja el salari des del 2008. Són 30 persones, una desena de les quals al col·legi María Moliner i la resta a l'ambaixada i al consolat. És una reivindicació que es fa arreu del món i porta setmanes duent-se a terme regularment els dilluns.

Els treballadors contractats espanyols han tornat a protagonitzar el que anomenen un dilluns negre. Una protesta davant la legació diplomàtica espanyola per queixar-se que tenen el salari congelat des de fa 14 anys.

"El personal laboral que estem contractats a l'exterior d'Espanya, ens trobem una mica abandonats. Portem des del 2008 sense cap apujada salarial. És manifestar la nostra situació i fer que arribi a la seu central".

Cèlia Borrallo, empleada laboral espanyola

Hi ha els empleats de la legació diplomàtica afectats però també del col·legi María Moliner. Tenen condicions laborals molt diferents a les dels funcionaris espanyols.

"Perquè els funcionaris venen amb unes condicions que no tenim els laborals. De fet, els laborals no estem acollits a cap conveni i la reivindicació és tenir-lo perquè pugui regular totes aquestes situacions que no estan contemplades enlloc i que queden en un llimb administratiu".

Cèlia Borrallo, empleada laboral espanyola

La protesta es du a terme a tot el món ja que hi ha uns 5.000 treballadors afectats per aquesta situació.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Anna Romagosa

Comparteix:

L'Institut de l'Habitatge ja té enllestit el model estàndard de contracte de lloguer El comú posa en marxa VisitOrdino, el nou web de turisme