Intercanvi de cops entre Coma i Dolsa per les finances, Grífols i el pla d'urbanisme

www.andorradifusio.ad

Debat tens i ple de retrets entre els dos caps de llista, especialment per qüestions econòmiques. Fins i tot amb acusacions de prevaricació arran del pla d'urbanisme. Tampoc va faltar un dels temes estrelles dels darrers anys a la parròquia: el projecte de Grifols.

L'habitatge va originar els primers enfrontaments. Dolsa es defensava de les acusacions de Coma, quan aquesta l'apuntava com a responsable del creixement desmesurat de la construcció durant el seu període com a cònsol. En canvi, el número 1 d'Units per Ordino apuntava l'especulació de certes famílies, entre elles la de Maria del Mar Coma, de la situació actual. Per a Dolsa l'actual equip comunal és responsable del fet que el comú d'Encamp tingui més accions d'Arcalís que Ordino per la venda a Saetde. I per descomptat, durant el debat va aparèixer el projecte de Grifols.

"Nosaltres hem col·laborat al fet que vostès puguin recollir la Reserva de la Biosfera, però no ens expliquem volen col·locar un laboratori P3 dins d'una Reserva de la Biosfera".

Enric Dolsa, candidat d'Units per Ordino.

"Vostès van demanar a la Unesco si es podia posar un centre de recerca dintre d'una Reserva de la Biosfera i li van dir que sí que es podia fer. I això vostè ho sap, el senyor Armengol ho sap, i ha amagat els papers perquè no li interessa".

Maria del Mar Coma, candidata d'ACO+DA+I+SDP.

Un dels moments de més tensió va girar al voltant del nou pla d'urbanisme. Dolsa va acusar el comú de mantenir un doble llenguatge amb els propietaris de terrenys. Fins i tot va deixar entreveure que es podria cometre un delicte de prevaricació.

"Veient que el POUP és molt restrictiu, es passegen pels propietaris dient no us preocupeu, us ho arreglarem amb les al·legacions. Bé, jo no sé si és cert o no, això a nosaltres ens ha arribat".

Enric Dolsa, candidat d'Units per Ordino.

"Això que està dient vostè, nosaltres en cap cas ho estem dient. Nosaltres diem que hem de presentar el pla d'urbanisme a la ciutadania i que s'havia de donar vida a partir d'aquest pla d'urbanisme".

Maria del Mar Coma, candidata d'ACO+DA+I+SDP.

Un altre tema cabdal durant el debat va ser el centre sociosanitari, que segons Coma no es va tirar endavant per la forma del projecte. Però per a Dolsa, bona part de l'equip comunal actual ha traït el cònsol, Josep Àngel Mortés, en relació a aquest projecte.

Informa: Joan A. Sarmiento

Imatges: Fernando Montero

Comparteix:

La Coordinadora per l'Habitatge accepta el recorregut d'Interior pel 8-D La transhumància d'Andorra, patrimoni immaterial de la UNESCO