La transhumància d'Andorra, patrimoni immaterial de la UNESCO

www.andorradifusio.ad

La transhumància d'Andorra ja forma part del patrimoni immaterial de la UNESCO. És una pràctica beneficiosa per a la natura, les races locals i la biodiversitat. 

Una de les pràctiques ramaderes andorranes més ancestrals, la transhumància, és des d'aquest dimarts patrimoni immaterial de la UNESCO. La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, assegura que hi ha molta satisfacció entre els andorrans i les andorranes. "Nosaltres estem molt contents i de fet, és un reconeixement a totes les generacions amb una tradició que a Andorra es practica des de fa molts i molts anys."

El comitè avaluador ha destacat el paper dels ramaders en la documentació, la transmissió i la promoció de la transhumància. Bonell considera que també és un reconeixement "amb una pràctica que té aquesta doble vessant, de protegir la natura, la terra i la biodiversitat. Contribueix a moltes entitats i persones que hi treballen tinguin un reconeixement." 

Una pràctica que contribueix a preservar les races locals i millora la fertilitat del sòl. 

Informa: Laura Mitjans

Imatges: Ricard Tenza

Comparteix:

Intercanvi de cops entre Coma i Dolsa per les finances, Grífols i el pla d'urbanisme El Bici Lab, nominat a millor museu europeu 2024