Interior descarta el recorregut original de la manifestació del 8-D per motius de seguretat

www.andorradifusio.ad

El Govern ha comunicat a la coordinadora de la manifestació del 8 de desembre per un habitatge digne, que no accepta el recorregut proposat. Una negativa fonamentada en els informes de seguretat de la policia, Mobilitat i servei de Circulació, que desaconsellen el traçat per motius de seguretat.

La negativa del Govern al recorregut que proposen els organitzadors de la manifestació del 8 de desembre per un habitatge digne, ha arribat acompanyada dels informes dels diferents cossos d'emergència i serveis. Recorda l'executiu que, en cas de desobeir l'ordre, la coordinadora estaria vulnerant la llei de seguretat ciutadana.

Arribats a aquest punt, manté la proposta alternativa, que implica evitar els punts més conflictius: el carrer de la Unió i la rotonda de la Dama de Gel, que en l'hora i el dia de la mobilització es preveu que rebin una gran afluència de vehicles, tant de visitants com de residents. El traçat original, a més, afectaria el trànsit a les parròquies centrals i, principalment, a les vies d'enllaç amb les Valls del Nord.

La coordinadora disposa de temps fins dilluns per presentar al·legacions a aquesta decisió del ministeri d'interior, però fonts de la plataforma ja han avançat que els informes dels seus experts contradiuen les argumentacions del Govern. Ara per ara, encara no hi ha presa cap decisió, a l'espera d'analitzar la documentació d'Interior.

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix:

Els Encants d'UNICEF recapta més de 16.700 euros Encamp enceta Nadal