Ja es pot circular sense equipaments mentre continua la treta de neu

www.andorradifusio.ad

A primera hora del matí encara era obligatori circular amb equipaments especials al nord del país i per accedir a França, però a partir de les onze han deixat de ser necessaris. Els esforços se centren ara en la treta de neu de les voreres per facilitar la mobilitat dels vianants.

La neu acumulada en les últimes hores continua generant problemes, però les incidències viàries han minvat fins al punt que des d'aquest matí ja no són obligatòries les cadenes o pneumàtics d'hivern a cap punt del país. A diferència de dimecres, aquest dijous sí que s'han suspès les activitats d'esquí escolar. Els comuns tenen ara la prioritat de netejar els carrers i dibuixar passos a les voreres perquè els vianants puguin desplaçar-se sense gaires problemes. És el cas del d'Andorra la Vella, que té mobilitzats 70 efectius de diferents departaments. Confien que la pluja ajudi a disminuir la neu acumulada i es recorda l'obligació dels propietaris d'edificis i comerços de mantenir nets els accessos.

L'Associació de Transportistes ha minimitzat l'impacte entre els camioners de la prohibició de circular per Catalunya entre dimarts i dimecres. Tot i que alguns transportistes andorrans es van quedar aturats a les carreteres catalanes i que durant unes hores es va tallar l'accés a França, asseguren que això no ha representat un perjudici econòmic rellevant pel sector.

Informa: Gerard Gort
Imatges: Carla Sales

Comparteix:

Les rebaixes d'hivern finalitzen amb balanç positiu però més aviat del que voldrien els comerciants El Consell rebutja aturar la construcció de The Cloud i l'ETR de l'Aldosa