El Consell rebutja aturar la construcció de The Cloud i l'ETR de l'Aldosa

www.andorradifusio.ad

La sessió de debat del pressupost 2018 ha tractat també altres propostes. El PS ha presentat una esmena per aturar la construcció de l'edifici The Cloud i l'ETR a l´Aldosa de la Massana i per reduir les despeses del Fons de Reserva de Jubilació. Tampoc ha prosperat una esmena perquè s'augmentés la despesa per a alts càrrecs de les parapúbliques. El PS ha criticat el descontrol en la contractació d´aquest personal.

El Consell General ha rebutjat una esmena del PS per aturar l´edifici The Cloud. La consellera socialdemòcrata Rosa Gili critica que no se n'hagi començat la construcció quan queda un any de legislatura i que encara hi hagi dubtes sobre què incloura. Creu que és un projecte "sense certeses" i "el que hi anirà continua sent una incògnita". Afirma que "DA s'ha llançat a la piscina a cegues i sense aigua".

El ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, nega que es tracti d'un projecte electoralista "perquè no el tiraríem endavant en aquesta època". Defensa que "és un pla de negoci viable" i "un cop estigui construït es podran signar contractes i precontractes amb empreses interessades en instal·lar-s'hi".

Tampoc ha prosperat una altra esmena socialdemòcrata per eliminar el projecte de l´ETR de l´Aldosa de la Massana del pressupost de FEDA. Els socialdemòcrates han defensat aquesta proposta pel rebuig dels veïns a la instal·lació. La ministra Sílvia Calvó ha defensat la necessitat d´una infraestructura que asseguri la creixent demanda d´electricitat a la Massana i Ordino.

De la mateixa manera, no ha avançat una esmena del PS perquè no es distribueixin el 100% dels dividends d´Andorra Telecom al pressupost del Govern i s´aposti per una reducció de les tarifes. L´executiu ha defensat que aquests beneficis al pressupost general acaben tenint una incidència en diferents projectes per a tots els ciutadans.

També ha estat rebutjada una esmena del PS per reduir la despesa de funcionament del Fons de Reserva de Jubilació. El ministre de Finances ha defensat que per augmentar l´import de la cartera de valors del fons, d´uns 1.246M€ actualment, calen recursos. Els socialdemòcrates han assegurat a Jordi Cinca que l´alternativa passaria per professionalitzar encara més els gestors de l´entitat amb personal propi qualificat.

Informa: Marc Guadilla
Imatge: Sergi Linares

Comparteix:

Ja es pot circular sense equipaments mentre continua la treta de neu Reportatge: El fons de l'armari de les 7 claus, testimoni de la història, es digitalitza