ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Les Jornades de vins de muntanya de Sant Julià reuneixen 19 cellers europeus i més de 40 especialistes

www.andorradifusio.ad

Sant Julià de Lòria acull la presència de 19 cellers europeus i més de 40 especialistes del vi per celebrar les Jornades de vi de muntanya.

El dia gros de la jornada de vins de muntanya ha començat aquest dimarts al matí amb el tast de vins. El Centre cultural lauredià ha estat el lloc escollit.

La primera jornada ha aplegat cellers europeus, tots amb vinyes a més de 700 metres d'altura i entre els quals n'hi ha quatre d'Andorra. El coodirector de les jornades ha valorat satisfactòriament l'inici de la cita i ha assegurat que només avui "es tastaran entre 70 i 80 vins diferents".

Dels quatre cellers andorrans tres són de Sant Julià, i aquest dimarts es presenta per primera vegada en societat l'Any de la par, un celler ordinenc. El seu director tècnic, Miquel Medall, diu que "està anant molt bé" i destaca que els vins que porten "són productes singulars perquè es torben en un alçada molt diferent i estan cultivats en zones obagues".

L'objectiu d'aquestes jornades és donar visibilitat als vins d'alta muntanya, destacar-ne les singularitats i obrir nous mercats. És per això que hi haurà una conferència i una taula rodona amb diferents especialistes del món del vi.

La jornada es clourà amb un sopar de gala, amb la presència del cuiner amb estrella Michelin Nandu Jubany, que serà l'encarregat de preparar el sopar.

Les jornades es tancaran dimecres amb la visita a dos cellers andorrans, Borda Sabater i Casa Ovinyant.

El programa d'RTVA Ara i Aquí s'ha fet en directe des de Sant Julià en un especial dedicat a les jornades.

Informa: Sergi Expósito
Imatges: Anna Romagosa

Comparteix:

34.204.183.113