L'exjutge del Tribunal d'Estrasburg Josep Casadevall veu "molt dura" la sentència als líders independentistes catalans

www.andorradifusio.ad

Josep Casadevall qualifica la sentència del Suprem espanyol al líders independentistes catalans de molt dura i veu complicada la situació que s'obre ara a l'estat espanyol. El que havia estat jutge del Tribunal dels Drets Humans creu que l'afer podria arribar a Estrasburg, però recorda que podria trigar anys tenint en compte que abans haurà de passar pel Constitucional espanyol. Ho ha dit al programa "Ara i Aquí".

"És molt dura, esperada amb els antecedents que s’han viscut aquests 2 anys i a veure ara què passa. Ho veig complicat, difícil i perillós per a l’estabilitat general i el futur immediat". Així és com valora l'exjutge Josep Casadevall la sentència del Tribunal Suprem espanyol que ha condemnat els líders independentistes catalans a penes d'entre 9 i 13 anys de presó.

Casadevall, que va ser durant 20 anys jutge al Tribunal dels Drets Humans, diu que és molt probable que el cas arribi a Estrasburg, però recorda que abans haurà de passar pel Constitucional espanyol. Un tribunal que diu que, per la importància del cas, admetrà el recurs de les defenses i que la resolució s'allargarà. "L'estudiaran i el contestaran quan ho creguin oportú, que jo entenc que no serà ràpid", ha dit.

Ha recordat que el Tribunal dels drets humans no és una quarta instància i que no torna a analitzar el fet que se li sotmet o el problema de fons, sinó que verifica que s'han donat totes les garanties.

No descarta, però, que pogués entrar en la qualificació dels fets que afecten aquest cas si considera que hi ha hagut arbitrarietat, tot i que no és una situació corrent.

Entrevista completa a l'exjutge del Tribunal dels Drets Humans d'Estrasburg, Josep Casadevall, a l'Ara i Aquí:

Informa: Anna Pifarré
Imatge: Jordi Seabra

Comparteix:

El músic Guillem Tudó estrena videoclip per mostrar totes les seves facetes Una vintena de propostes competiran en la semifinal del concurs De Música d'Autor de la Fada