ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Josep Maria Cabanes s'imposa a Pallarés per un vot i serà el cap de llista de Liberals en les pròximes generals

www.andorradifusio.ad

Josep Maria Cabanes serà el cap de llista de Liberals a les pròximes eleccions generals. Ha estat l'escollit a les primàries del partit per només un vot de diferència respecte a la seva contrincant, l'actual ministra d'Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés.

Els militants han votat aquest diumenge entre Cabanes i Pallarés  després que l'actual president del partit, el ministre Jordi Gallardo, renunciés a participar en el procés de primàries que ha culminat aquest diumenge a la tarda.

S'han emès 101 vots, dels quals han estat vàlids 99. Un ha estat nul i un en blanc. Per tant, 49 vots han estat per a Pallarés i 50 per a Cabanes. Tot plegat en un clima marcat pel discurs d'autocrítica de Gallardo, que ha dit que en les darreres setmanes no s'han acabat de fer les coses del tot bé.

Amb tot, un cop anunciat aquest resultat tant ajustat, Cabanes no creu que hi hagi escissió:

No té per què haver-hi fractura. Han sigut unes eleccions internes de partit, tot i el seguiment que se n'ha fet a tot el país. Jo tenia clar que si perdia, no passaria res ni tindria cap problema ni frustració. Ara he guanyat i em toca liderar, però penso que la Judith adoptarà el mateix paper. No crec que hàgim d'estar enfrontats per un vot.


Josep Maria Cabanes, candidat escollit cap de llista de Liberals

Cabanes va ser un dels fundadors de l'antic Partit Liberal i exministre de Justícia i Interior del govern Forné i els primers anys del govern Pintat. En el seu parlament ha advocat per mirar al futur, però sense oblidar les arrels i els inicis del partit. Tot i això també ja fet una picada d'ullet als joves de la formació, als qui considera imprescindibles per al creixement del partit. Ha destacat l'experiència en governabilitat de la formació i ha expressat la seva voluntat que en un futur es pugui tornar a governar en solitari.

Pallarés, en canvi, defensava una nova etapa basada en la igualtat i la diversitat. En el seu discurs previ a les votacions, ha destacat la importància del pacte i del govern de coalició actual amb Demòcrates i Ciutadans Compromesos.

A diferència de Pallarés, Cabanes no ha pogut votar en aquest procés, ja que no han passat sis mesos des de la seva afiliació.

La d'aquest diumenge no és només la marxa de Gallardo, sinó també la del comitè executiu, que posa el seu càrrec a disposició del candidat escollit. Gallardo ja va manifestar - i ho ha tornat a dir aquest diumenge- que deixaria la presidència del partit un cop el cap de llista es ratifiqués com a nou president en un altre congrés. Però Cabanes ja ha dit que el considera un actiu important, i se sentiria còmode en el paper de candidat amb Gallardo com a president de Liberals.

Informa: Ariadna Guiu - Redacció

Comparteix: