Josep Saravia alerta del retard en les visites i tractaments dels pacients de càncer

www.andorradifusio.ad

Els pacients de càncer estan patint les conseqüències de les dificultats del SAAS per cobrir la baixa laboral de l'oncòleg de l'hospital. Segons ha explicat el president d'Assandca als Matins de la Nacional, Josep Saravia, això està afectant el tractament.

Els pacients de càncer estan patint un moment especialment delicat. N'alerta Assandca, que explica que s'estan endarrerint les visites perquè la baixa de l'oncòleg de l'hospital no està coberta. Saravia constata que entre els pacients hi ha certa angoixa. "Som conscients que hi ha persones que els han canviat el tractament i a causa dels retards de les visites els han retardat entrar en un segon cicle. Estan amb un neguit molt important. El càncer és una malaltia que la gent té la sensació que si no el tracten de seguida s'acaba el món. Els pot perjudicar la seva salut."

Atribueixen les dificultats per trobar personal a la manca d'un pla de salut i d'incentius als professionals sanitaris, com la formació continuada. "El SAAS sembla que ho promet, però no ho compleix. Per tant, els metges es cansen d'estar aquí. Només veuen els pacients de cada dia i no evolucionen".

Pel que fa a un possible centre de radioteràpia, esperen tenir aviat una estadística poblacional sobre el càncer que demostri la necessitat de disposar d'aquesta instal·lació.

També ha informat que els agradaria tenir un servei com el que ofereix l'entitat Kàlida a Barcelona, que crea espais ubicats a prop de centres hospitalaris on es promou l'assistència a persones i famílies amb càncer.

Informa: Redacció

Comparteix:

El sector de la hostaleria es mostra tranquil per haver recuperat els índex d'ocupació prepandèmics Grandvalira presenta MenjAND un programa social per oferir plats calents als que més ho necessiten