Joyce DiDonato, mezzosoprano: “Sempre que canto per a nous públics em sento privilegiada”

www.andorradifusio.ad

La carta de presentació de la segona edició del Classicand culmina amb el concert de la mezzosoprano nord-americana de renom internacional Joyce DiDonato, que ha actuat juntament amb el reconegut pianista Craig Terry a l’Auditori Nacional. El festival tindrà lloc del 25 de maig al 9 de juny a diferents punts d’Ordino i la capital. 

És la primera actuació de DiDonato al Principat i ens ha explicat que sempre li fa molta il·lusió poder estrenar-se davant de nous espectadors amb l’objectiu d’apropar i impregnar d’òpera i de música clàssica sigui on sigui, tenint en compte que ha actuat arreu del món i que porta a l’esquena nombrosos guardons, com ara tres Grammys, el Gramophone Artist of the Year i un premi Echo Klassic

Ha interpretat nou temes d’autors com Haydn, Granados o Giordani al costat del també prestigiós pianista guanyador d’un Grammy Craig Terry

Segons DiDonato, és crucial que els països i les institucions inverteixin a crear més espais i esdeveniments per difondre l'art, en el seu cas l’òpera, fet que motiva els joves talents i pot arribar a ser una “medecina” per a espectadors de totes les edats. 

“Sempre que tinc l'oportunitat de cantar per a nous públics em sento molt privilegiada, especialment en un lloc que està treballant per introduir la música clàssica i l’experiència que es genera a la comunitat. Crec que és una cosa molt important per a la societat. La música clàssica i l’òpera són part de l’educació artística i una manera d’apropar l’art a la gent i existeixen moltes maneres de fer-ho. I penso que és imperatiu que els governs ho tinguin present”
Joyce DiDonato, cantant d’òpera

El concert era gratuït, però calia reservar entrada, i els organitzadors constaten que hi ha hagut llista d’espera

Aquest concert ha estat l'obertura del Classicand d’enguany, que arrancarà la programació el 25 de maig amb Pasión Vega i acabarà el 9 de juny amb una actuació de l’ONCA a les fonts de la Rotonda.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Pau Bonastre

 

Comparteix:

Acció es reuneix per tractar els dos grans pactes d'Estat Inflació del 2% per acabar el 2024