Les pianistes Labèque protagonitzen la segona edició del Classicand

www.andorradifusio.ad

Arriba la segona edició del Classicand amb una desena de propostes musicals, de dansa i arts escèniques amb artistes de renom com les germanes Labèque al piano, la cantant Pasión Vega o l'orquestra Franz Schubert. El programa arranca a finals de maig,  però es farà un primer tastet amb la mezzosoprano Joyce Didonato. Tot plegat amb un pressupost que es manté en els 900.000 euros.

L'Hotel Rosaleda ha acollit la presentació de la segona edició del festival Classicand, que arrancarà el 25 de maig i que s'allargarà fins al 9 de juny, tot i que hi haurà un espectacle d'obertura a l'Auditori Nacional. El festival vol fer un recorregut per la història de la música amb diverses disciplines i convidant artistes de renom d'arreu del món.

La primera artista que s'estrena és la reconeguda mezzosoprano Joyce Didonato, al costat del pianista Craig Terry. Un dels plats forts del programa, que també tindrà lloc a l'Auditori Nacional, és el concert de les germanes pianistes Katia i Marielle Labèque. L'encarregada d'inaugurar l'esdeveniment, però, serà Pasión Vega als Jardins de Ràdio Andorra i és que un dels objectius és potenciar els espais a l'aire lliure amb elements de patrimoni cultural.

Com a novetat, una de les funcions en format més íntim es farà a la Sala dels Passos Perduts de Casa de la Vall a càrrec del baríton Benjamin Appl i hi haurà també una actuació benèfica d'El Petit Liceu per als més petits. Els beneficis aniran destinats a la botiga solidària de la Creu Roja. 

A banda dels artistes amb reconeixement internacional, també actuaran músics i formacions del país, com ara Carolina Bartomeu al violoncel i Míriam Manubens al piano a l'Església de Sant Martí de la Cortinada, el guanyador de l'Andorra Sax Fest i l'ONCA en l'espectacle final que es farà a les fonts de la Rotonda. 

Tot plegat per un pressupost que es manté en 900.000 euros. Des de l'organització, es busca la diferenciació amb els escenaris únics. "Hem de continuar apostant per oferir aquestes propostes en espais tan especials que ens fan tenir un cost més elevat", explicava el director del festival, Joan Anton Rechi.

Totes les funcions tenen un preu de 30 euros, excepte alguns concerts gratuïts i l'actuació solidària. "És una manera de fer-ho accessible i així la gent no veu la barrera", assegurava la ministra de Cultura, Mònica Bonell. Encara que en un futur no es descarta un increment de preus, com proposava el ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres: "Un cop que el festival estigui consolidat crec que podrem fer un increment de tarifes".

I és que un dels grans objectius, segons ha remarcat Torres, és atreure visitants i allargar les pernoctacions seguint la línia de diversificar i desestacionalitzar les propostes turístiques. 

Informa: Laura Cugat
Imatges: Pau Bonastre

Comparteix:

Vuit empreses andorranes participen en el Four Years From Now Acció es reuneix per tractar els dos grans pactes d'Estat