ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El judici dels contrabandistes a Ordino recupera la tradició del robatori de les olles

www.andorradifusio.ad

Fa quatre anys que Ordino va recuperar la representació dels contrabandistes i en aquesta edició rescataven un altre dels actes tradicionals del carnaval, el robatori de les olles. Durant la festa s'ha parlat sobre la proposta perquè el ball de l'ossa del Pirineu sigui reconegut per la Unesco.

Fa quatre anys que Ordino recuperava el judici dels contrabandistes i en aquesta edició rescataven de l'oblit el robatori de les olles. No ha faltat en aquest peculiar judici el to sarcàstic sobre temes d'actualitat, com el vial de la Massana, el telefèric de Carroi o l'hotel Casamanya.

La candidatura del ball de l'ossa per la Unesco comença a fer xup-xup

La festa ha comptat amb alcaldes de la comarca del Vallespir, des d'on es vol impulsar la candidatura perquè la festa del ball de l'os del Pirineu sigui declarada per la Unesco festa protegida.

L'alcalde de Prats de Molló assegura que la iniciativa té el suport del ministeri de Cultura de França. A més, creu que "el president de la república hauria de fer que tot això arribés a la Unesco".

Des del comú d'Ordino donen suport al projecte. "Ens agradaria. De moment és una intenció que l'Ossa esdevingui patrimoni immaterial de la Unesco, però tot just estem en una fase molt inicial", reconeix la cònsol menor, Eva Choy.

La festa dels contrabandistes continua amb el repartiment del caldo de carnaval. A la tarda el protagonisme ha estat dels més petits, amb ball i concurs de disfresses.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Sergi Linares

Comparteix:

3.235.75.174