La Batllia admet la demanda d'estalviadors de BPA contra l'INAF

www.andorradifusio.ad

La Batllia ha admès a tràmit la demanda judicial contra l'INAF d'un grup d'estalviadors de BPA afectats per la cancel·lació de transferències ordenades abans que es publiquessin al BOPA les primeres mesures cautelars. Primer van presentar la demanda a l'ens regulatori del sector financer, però l'INAF va respondre que no era competent en aquest àmbit.

Nova demanda judicial per l''afer BPA' que ha estat acceptada per la Justícia. En aquest cas es tracta d'una reclamació efectuada per cinc estalviadors que podrien augmentar fins a 70 en els propers dies i no es descarta que la xifra encara s'incrementi més.

Els demandats es consideren afectats per la cancel·lació de les transferències i la limitació en la retirada d'efectiu. Entenen que les transferències ordenades des que es va intervenir el banc, el 10 de març, i el 16 del mateix mes, quan es van publicar al BOPA les primeres mesures cautelars, no haurien d'haver estar cancel·lades. Creuen que la decisió va ser retroactiva i els va provocar perjudicis seriosos. Un dels casos més flagrants va afectar uns usuaris que van intentar desinvertir unes preferents a BPA.

Primer van entrar una demanda administrativa a l'INAF però des d'aquest organisme es va afirmar que no eren competents i van decidir anar per la via judicial. El seu objectiu és que sigui la Batllia qui dictamini si les mesures de l'òrgan regulador bancari van ser correctes.

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

Experts en medi ambient de tot Europa reflexionaran sobre el paisatge i la cooperació transfronterera a Andorra Andorra es posiciona com a laboratori per a la implantació de noves tecnologies al primer Smart Congress