La convocatòria d'eleccions a Catalunya obliga el consolat espanyol a obrir en diumenge

www.andorradifusio.ad

Les eleccions autonòmiques a Catalunya convocades ahir pel president espanyol han obligat avui el consolat a Andorra la Vella a obrir. Els comicis se celebraran el 21 de desembre i més de 12.000 residents al país estan cridats a les urnes.

Mariano Rajoy va convocar dissabte les eleccions a Catalunya i per tant, des d'avui, la documentació oficial havia d'estar disponible. El cert és que els electors la rebran a casa seva automàticament, però la llei marca que també ha d'estar a l'abast a les oficines per si algú vol avançar el procediment. A Andorra, han estat ben pocs els que s'hi han apropat.

En els darrers comicis celebrats a Catalunya, ara fa dos anys, el cens de residents a Andorra era de més de 12.000 persones, una xifra que ara podria ser una mica més alta. La participació es va quedar prop del 16%.

Hi ha temps fins al 22 de novembre per demanar la sol·licitud i una setmana, del 3 al 10, per fer reclamacions, per la qual cosa dissabte i diumenge vinent el consolat tornarà a estar obert. El vot es podrà enviar per correu fins al 16 de desembre o dipositar a l'urna del consolat entre el 17 i el 19.

Informa: Judit Pedrós
Imatges: Sergi Garcia

Comparteix:

Andorra amb la campanya "Diferentemente iguales" per reforçar els lligams amb la cooperació iberoamericana Més d'un miler de persones a la caminada contra el càncer