L'accés des de França, tallat tot el cap de setmana

www.andorradifusio.ad

No es mouran. Els pagesos de la Cerdanya han decidit fer cas omís de l'anunci del primer ministre francès de revisar les exigències del sector. Asseguren que mantindran tancat l'accés des de França tot el cap de setmana per perjudicar el comerç del Pas de la Casa i pressionar l'executiu andorrà.

Els manifestants demanen a les autoritats andorranes que intercedeixin per ells prop de París, coneixedors del greuge econòmic que el tall suposa per al comerç del Pas de la Casa. Una mesura de pressió per obligar el Govern a fer arribar el seu malestar a l'Elisi.

Les seves reivindicacions passen per rebre el mateix tracte que la resta de països de la Unió Europea en matèria dels estàndards de medi ambient. Recorden que estan patint episodis de sequera extrems que els dificulten tirar endavant les collites amb la normativa actual.

De moment, l'acció dels agricultors no ha comportat aldarulls, tot i que la gendarmeria ha hagut d'actuar davant d'un conductor holandès que havia perdut els nervis. L'home havia d'agafar un avió i ha intentat moure un dels tractors de la barricada.

El tall ha sorprès alguns turistes i ha provocat problemes a d'altres, com ara un cirurgià a qui esperaven a Barcelona per a un trasplantament.

De moment, l'acció dels agricultors no ha comportat aldarulls, tot i que la gendarmeria ha hagut d'actuar amb un conductor holandès que havia perdut els nervis. L'home havia d'agafar un avió i ha intentat moure un dels tractors de la barricada. 

Ara mateix els vehicles poden passar cada mitja hora en direcció França, però de cap de les maneres en direcció al Principat.

Informa: Sílvia Mestre

Imatges: Andrej Cristancho

Comparteix:

Olimpíades Solidàries per a la salut mental Els comerços del Pas, a mig gas