ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal Web: la programació alternativa d'RTVA

Obrir en una altra finestra

Ladislau Baró abraça la necessitat d'estudis d'impacte econòmic sobre l'acord amb la UE

www.andorradifusio.ad

El president del grup parlamentari demòcrata Ladislau Baró creu que no es pot ser reticent a la demanda de fer estudis d'impacte econòmic sobre el que suposarà assumir el cabal comunitari, sobretot en els aspectes socials, i s'ha mostrat d'acord a fer-los. Ho ha dit a Ràdio Nacional, on també ha defensat la possibilitat de canviar el sistema electoral per fer una segona volta en les circumscripcions territorials.

Ladislau Baró assegura les declaracions dels darrers dies al voltant del subsidi d'atur i l'acord d'associació han provocat “una sensació de soroll i d’un cert desordre" a la qual el grup parlamentari demòcrata ha assistit "amb certa perplexitat".

Assenyala que és una qüestió que tocarà abordar ara i que entra dintre de la normalitat. Sí que creu necessari fer estudis d'impacte econòmic i ser receptius. "De la mateixa manera que cal fer un esforç de transparència, cal intentar prendre les decisions amb més informació" i, a més de l'avalada per Exteriors, optaria per complementar-la amb la d'un tècnic independent.

Baró ha parlat del pacte entre PS i Liberals d'Andorra. Creu que és una aposta tàctica valenta i audaç.

Sobre el sistema electoral, s´ha mostrat partidari de fer canvis en dos aspectes sense tocar la Constitució: desbloquejar la llista nacional i fer una segona volta en les territorials. D'aquesta manera "entre les dues llistes més votades, garantiries una representativitat força alta de la llista guanyadora".

Sobre avortament i coprincipat, ha dit que s'ha d'estudiar si es poden trobar fórmules, tot i que ell veu "difícilment compatibles les dues coses". Creu que és "un tema al qual cal prestar atenció perquè hi ha una demanda social innegable" i "intentar buscar les fórmules, però tenint sempre present la realitat”.

Assegura que sobre aquest tema no es pot parlar de situacions hipotètiques i que caldrà esperar a veure què passa.

Entrevista completa al presiodent del grup parlamentari demòcrata, Ladislau Baró, a l'Ara i Aquí:Informa: Ana Alamán
Imatge: Albert Refart

Comparteix:

3.238.184.78