Ensisa preveu començar les obres de la polèmica plataforma de Soldeu la setmana vinent

www.andorradifusio.ad

Les obres de la plataforma de Soleu començaran la setmana que ve. Aquesta és la planificació d´Ensisa, que ha defensat que la pista de l'Avet és l'única opció per organitzar Copes del Món masculines. El director general de la societat ha lamentat que l'afer s´hagi polititzat.

El polèmic projecte de la plataforma de Soldeu continua endavant. L'exposició pública finalitza aquesta setmana i quan acabi el període d'al·legacions començaran les obres, és a dir, la setmana que ve. El director geneal d'Ensisa, David Hidalgo, ha explicat que "els permisos estan a punt, només s'ha d'acabar el procés d'exposició pública". Considera que "no era necessari" però l'han volgut fer "de la manera més pulcra i detallada possible per la magnitud que té".

Segons Hidalgo, l´Àliga al Tarter és una pista "correcta", però no "emblemàtica", i per això el compromís d'Andorra va ser fer l´eslàlom a l´Avet; no fer-ho, segons ells, seria faltar a aquest compromís amb la FIS i probablement, no poder organitzar-ne més.

Malgrat les conseqüències que pugui portar el fet que l´accionista majoritari de SAETDE hagi denunciat el projecte a la Batllia, el director general d'Ensisa segueix defensat que tot s´ha fet correctament i ha lamenta que s'hagi fet política amb la qüestió. Entén "que el Govern ha fet els passos i els assessoraments que havia de fer i si ho considera d'interès nacional, qui millor que el Govern per saber-ho". Considera "indiscutible" que l'esquí és d'interès nacional i defensa, per tant, que "el projecte beneficia el país".

Hidalgo també ha lamentat que aquest projecte hagi estat la causa del trencament definitiu de Grandavlira.

Informa: Laia Ferré Marot
Imatges: Jordi Seabra/ Sergio Garcia

Comparteix:

Sílvia Bonet demana accedir a l'informe sobre les tarifes de responsabilitat de la CASS Els visitants augmenten un 4% al juny