L'habitatge, les pensions i Europa centren el primer debat dels sis caps de llista

www.andorradifusio.ad

Els caps de llista han participat aquest dilluns en el primer debat a sis de la campanya. L'ha organitzat la CEA que els ha demanat sobre societat i empresa, habitatge, CASS, infraestructures, fiscalitat i Europa.

Alguns consensos, com ara en l'apartat d'infraestructures, i amb visions oposades, per exemple, quant a Europa i la fiscalitat. Un debat que el president de la CEA, Gerard Cadena, considera que dona una idea més clara de les diferents propostes.

"Per nosaltres és molt interessant veure en directe tots els candidats i que expliquin els projectes i veiem que, amb moltes coses, tenen similituds, però amb d'altres potser tenen divergències"
Gerard Cadena, President de la CEA

L'habitatge n'és un exemple, estan tots d'acord que cal trobar-hi solucions. Les divergències arriben quan es tracta de determinar-ne tant les causes com les solucions. Sobre la taula la inversió pública en habitatge a preu assequible, la creació de fons publicoprivats per fomentar el lloguer i la limitació de la inversió forana.

També hi ha consens quant a què cal actuar pel futur de les pensions de la CASS. Aquí, però els models són clarament oposats. Demòcrates, Acció i Liberals defensen l'augment progressiu de les cotitzacions i de l'edat de jubilació, la resta vol mantenir la jubilació a 65 anys. Sobre la taula també un sistema de pensions privat. També posicionaments diferenciats quant a política fiscal tot i que una agència tributària única estaria ben vista per tots.

El darrer bloc ha estat el d'Europa. Aquí hi ha divergències. Mentre Carine Montaner es mostra contrària a negociar-ho ara, Concòrdia vol obrir noves opcions, la resta ho té clar, cal associar-se amb Europa. En el que no hi ha tant consens, sobretot entre Xavier Espot i Pere López, és en com s'ha portat la negociació.

Tota la informació relacionada amb les eleccions a andorradifusio.ad/eleccions

Informa: Anna Pifarré 
Imatges: Fernando Montero 

Comparteix:

Les obres de restauració dels ponts de la Tosca, dels Escalls i d'Engordany començaran al maig Detingut un pare per agredir la seva filla de 3 anys