Les obres de restauració dels ponts de la Tosca, dels Escalls i d'Engordany començaran al maig

www.andorradifusio.ad

El comú d'Escaldes-Engordany restaurarà els ponts de la Tosca, dels Escalls i d'Engordany per un import total de mig milió d'euros. El Govern assumirà el cost de la meitat de les obres, que duraran 4 mesos. També s'iniciaran els treballs d'excavació i construcció de l'aparcament soterrat i la planta baixa dels pisos socials de l'avinguda del Pessebre. El comú tanca l'exercici econòmic del 2022 amb un superàvit de més de 6 milions d'euros.

Les obres de restauració i envelliment dels ponts de la Tosca, dels Escalls i d'Engordany començaran al maig i duraran quatre mesos. El comú i el Govern assumiran a parts iguals el cost dels treballs per un import total de 500.000 euros, que suposen un suplement pressupostari de gairebé 50.000 euros que el comú ha aprovat en l'última sessió de consell.

El projecte vol seguir la línia d'envelliment de la part alta d'Escaldes remarcant el patrimoni cultural de la parròquia. El conseller de la minoria, Miquel Aleix, ha recalcat la necessitat de les reparacions i envelliment dels tres ponts i la importància de la participació de Govern. "Aquests ponts avui en dia ja estaven en una situació de manteniment que necessitava importants reparacions, de consolidació i d'envelliment. Per la història que representen aquests ponts també necessitava que hi hagués una participació de Govern".

Una empresa especialista en restauració del patrimoni serà l'encarregada d'il·luminar, enjardinar i restaurar els ponts per garantir la seva seguretat i envellir-los. En un inici, el comú va consensuar una partida pressupostària de 200.000 euros. Ara, però, ha aprovat un suplement de crèdit de 44.888,05 euros per fer front a la meitat dels fons que es necessiten per fer els treballs.

Un dels altres projectes que es finançarà de forma conjunta amb el Govern són els pisos de preu assequible de l'avinguda del Pessebre. El conveni signat el passat divendres va concretar la cessió del terreny a l'executiu per 35 anys i un cost total de 8 milions d'euros. Ara, el comú ha adjudicat de manera definitiva els treballs d'excavació i construcció d'un aparcament soterrat i la planta baixa per un import de 2 milions d'euros. Les obres s'iniciaran de forma immediata, quan l'empresa tingui disponibilitat i tindran una duració de 7 mesos.

Tant aquest projecte dels pisos socials com el dels ponts aniran plegats amb el Govern. La cònsol major de la parròquia, Rosa Gili, ha esmentat que tot i arribar tard la col·laboració de l'executiu, es mostra satisfeta pel resultat final. "És veritat que si mirem el recorregut de tot aquest mandat, no sempre han sigut fàcils les relacions. Crec que ens ha semblat bé l'oportunitat que el Govern invertís a la parròquia", ha assegurat.

En la sessió també s'ha aprovat la modificació urbanística de POUP que permet l'alliberació d'espais privats d'ús públic propers al Parc del Roure. Aquest canvi proporcionarà un pulmó verd al Clot d'Emprivat que passarà de tenir un ús públic del 15% actual a més del 50%.

Finalment, la sessió de consell ha tancat l'exercici econòmic del quart trimestre del 2022 amb un superàvit de més de 6 milions d'euros. Aquest ha estat causat per uns ingressos de 35 milions d'euros i unes despeses de 29 milions d'euros. El cònsol menor, Quim Dolsa, també ha volgut ressaltar els 14 milions d'euros d'inversions compromeses que actualment té el comú. Per altra banda, l'endeutament es troba en 5,4 milions d'euros amb una ràtio d'endeutament del 19% del seu llindar màxim, sent el comú amb aquesta ràtio més baixa d'Andorra.

Informa: Neus Vila
Imatges: Jordi Seabra

Comparteix:

La primera moció de censura contra el govern francès es queda a 9 vots de prosperar   L'habitatge, les pensions i Europa centren el primer debat dels sis caps de llista