Liberals demana una resposta immediata al Govern sobre la suposada extracció irregular de dades de Banco Madrid

www.andorradifusio.ad

Liberals d'Andorra reitera al Govern que respongui d'una manera clara i contundent sobre la suposada extracció de dades de clients de Banco Madrid a l'ambaixada espanyola l'any 2015, poc després que esclatés l'afer BPA. Assegura que l'aparició de nova documentació posa en qüestió les explicacions donades fins ara.

Tercera compareixença en pocs dies. Liberals fa referència a informacions que reforcen que la suposada extracció de dades va fer-se d'una manera irregular. I que diuen que la comissió rogatòria va arribar hores després que el disc dur amb les dades fos examinat a l'ambaixada espanyola. "Voldria dir també, si aquesta informació fos certa, que s'ha produït un procediment totalment nul, il·legal, i amb connivència tant dels responsables polítics com dels judicials del país. Cosa que seria gravíssima, perquè estaríem parlant de corrupció política", afegeix el president del grup parlamentari liberal, Jordi Gallardo. "Insisteixo, quan un estat perd la separació de poders, deixa de ser un estat democràtic, ja que no pot assegurar el compliment dels drets fonamentals", denuncia..

El president del grup Liberal assegura que les repostes dels ministres Cinca i Espot no són concloents i que el Govern no pot esperar a la sessió del Consell General del novembre per sortir al pas de fets que poden ser gravíssims. També s'ha referit a la resposta que va donar el cap de Govern al Consell ja el 2015. "El cap de Govern va assegurar que l'obtenció de dades s'havia fet en seu de la justícia andorrana, davant d'un secretari judicial i complint tots els termes de la legalitat andorrana", ha recordat Gallardo.

Liberals també demana al Govern gestions prop de l'executiu espanyol perquè doni explicacions d'uns fets que assegura que també l'impliquen.

Informa: David Domingo
Imatges: Jordi Seabra

Comparteix:

La renda variable bloquejada fa que l'AREB deixi d'ingressar 3,1 milions en la venda de Vall Banc a JC Flowers La revista 'Ex-libris Casa Bauró' inclou ara les estadístiques de la Biblioteca Nacional