La renda variable bloquejada fa que l'AREB deixi d'ingressar 3,1 milions en la venda de Vall Banc a JC Flowers

www.andorradifusio.ad

L'AREB ha deixat d'ingressar 3,1 milions d'euros de la venda de Vall Banc al fons d'inversió JC Flowers. El motiu és el bloqueig dels actius de renda variable, que han impedit valorar l'entitat.

La contingència ha estat un dels punts dels quals ha informat el president de l'Agència de Resolució d'Entitats Bancàries, Albert Hinojosa, durant la compareixença davant la comissió legislativa de finances. El pagament de JC Flowers s'havia acordat a terminis i, dels set milions pactats, en un primer any se n'han percebut poc més de tres.

Hinojosa ha explicat que quan s'havia trobat una sortida amb les autoritats financeres suïsses al bloqueig de la renda variable per part de Crèdit Suïsse va arribar la demanda de clients que va tornar al punt inicial. En total hi ha uns 500 milions bloquejats en renda variable.

El president de l'AREB diu que és impossible fixar un termini per al traspàs total de clients de BPA a Vall Banc i ha donat les dades actuals. S'han traspassat prop de 28.000 clients, nombre que representa més d'un 95% dels que tenia BPA. Suposen gairebé el 74% del saldo de l'entitat.

Hinojosa també ha parlat i defensat l'emissió de bons amb els quals es va saldar el deute de Vall Banc amb BPA, coneguts com a Coco. Un assumpte que ha propiciat una querella dels germans Cierco i Joan Pau Miquel contra Vall Banc, JC Flowers i directius de l'AREB i l'INAF.

Informa: David Domingo
Imatges: Albert Refart / Jordi Seabra

Comparteix:

Xavier Espot serà el candidat de DA a les generals Liberals demana una resposta immediata al Govern sobre la suposada extracció irregular de dades de Banco Madrid