El Lleida Llista Blava es corona tricampió de la WS Europe Cup davant del Sarzana (5-3)

El Lleida Llista Blava ha estat el guanyador de la World Skate Europe Cup 2021 després de derrotar a la gran final, disputada a Andorra, el Sarzana per 5 gols a 3. Aquesta és la tercera victòria consecutiva de l'equip lleidatà, una fita sense precedents fins i tot a la copa CERS, antiga nomenclatura de la segona competició de l'hoquei patins continental.

La d'aquest diumenge ha estat una reedició de la darrera final de la World Skate Europe Cup el 2019. L'any passat no es va disputar per la pandèmia.

El Sarzana buscava la revenja esportiva i a la primera meitat anaven camí d'aconseguir-la. Dos gols de Joan Galbas posaven en avantatge els transalpins. El jugador català ja havia marcat tres gols a la semifinal i n'ha fet tres més.

Amb tot, Oriol Vives li ha robat bona part del protagonisme. El Lleida no trobava la manera de perforar la porteria italiana, i un gran gol de Vives als set minuts de la segona meitat ha capgirat la dinàmica.

El mateix jugador ha empatat el partit de penal en el minut 15 de la segona. El Sarzana, amb una rotació de només sis jugadors, ha acabat pagant el cansament.

El mateix Oriol Vives ha fet el 3 a 2 de falta directa i el 4 a 2 recollint el rebuig en un altra falta directa. Una final de somni per a Vives, amb quatre gols al seu caseller personal.

La sentència l'ha posat el capità Andreu Tomàs amb un gran gol a la mitja volta. A dos minuts del final, el Sarzana maquillava el marcador amb el tercer gol de Galbas. Victòria per al Lleida Llista Blava per 5 a 3.

Tercer triomf consecutiu en aquesta competició per a l'equip entrenat per Albert Folguera. Una fita sense precedents en el palmarès de la segona competició europea d'hoquei patins.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Hoquei Global