Els locals de nit, insatisfets i preocupats malgrat l'opció de funcionar com bars

www.andorradifusio.ad

Malgrat que els locals de nit podran obrir oferint un servei de bar a partir del dia 17, molts continuen insatisfets. Alguns consideren que no és rendible obrir si no és fins a mitjanit, mentre d'altres qualifiquen d'insostenible reconvertir l'establiment.

Tot i la possibilitat d'obrir oferint servei de bar a partir del 17 de març, els responsables dels locals d'oci nocturn es mostren insatisfets i preocupats. Per una banda, se celebra que s'hagi escoltat la demanda d'una part del sector, però es considera que haver de tancar a les vuit del vespre és insuficient i seria més eficient fer-ho a les dotze com els restaurants. 

"No em soluciona res, perquè la gent a la tarda no vindrà a un local d'oci a fer una copa ni a menjar un entrepà. No serveix de res ara mateix, continuarem tancats", assegura el propietari Carlos de Nascimiento. De fet, creu que perdrien més diners que romanent tancats, perquè "caldria molt personal". Malgrat això, en aquests moments està adaptant un dels locals de nit a un snack-bar, una llicència que li permet tancar a les dotze com els restaurants però que comporta diversos requisits costosos, com ara, instal·lar un extractor de fums. Ho ha intentat amb altres espais sense èxit, perquè no tenen les condicions mínimes.

Paral·lelament, hi ha empresaris que d'entrada opten per aguantar una mica més perquè no poden fer front a la inversió que suposa reconvertir l'establiment. "S'ha de contractar més personal, s'haurà de pagar el lloguer sencer, la llum, tot, per fer no crec que ni cinc cafès al dia. No ho vegi gens viable", considera la copropietària d'Eivissa Experience, Krystel Barilaro. "És un local d'oci nocturn, a què vindrà (la gent) a prendre's un cafè o a voler passar-s'ho bé?", es pregunta el director del local, Saïd Samadi. Samadi creu que això comportarà "problemes" perquè "la gent es voldrà intentar excedir". "Crec que el més normal i lògic és aguantar fins que es pugui obrir bé, no obrir per obrir", conclou.

El sector té així posicions diferents davant una possible obertura, que va de la mà de com avanci la crisi sanitària.

Informa: Laura Cugat-Pere Moliné
Imatges: Albert Refart-Anna Romagosa

Comparteix:

La decisió de Catalunya, una nova estocada per al sector hoteler L'Auditori commemora 30 anys amb una temporada amb marcat accent andorrà