ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La majoria veu factible aprovar les modificacions proposades al full de ruta del Govern

www.andorradifusio.ad

Aquest dijous a la tarda en roda de premsa dels grups de la majoria s'ha destacat que veuen factible passar pel tràmit parlamentari les 40 modificacions proposades en el full de ruta Horitzó 23. Un capítol encara per definir serà com es reparteix la recaptació de dues taxes, la del CO2 i la turística.

Horitzó 23 exigirà unes quaranta modificacions legislatives. Els consellers de la majoria són conscients que l'activitat parlamentària estarà sotmesa a pressió, però que és assumible durant aquest semestre i el primer de l'any vinent. El president del grup demòcrata, Carles Enseñat, ha proposat fer-ho amb lleis òmnibus o que adrecin diverses modificacions de manera conjunta.

D'altra banda, el president dels demòcrates ha recalcat que part de les taxes finalistes, com la turística i la del CO2, estaran destinades a augmentar la capacitat financera del Govern, tocada pels estralls de la Covid-19. Hi hauria una part destinada a reforçar el sector al qual pertany la taxa i unaltra part a "donar múscul a l'Estat".

En aquest punt, s'ha volgut matisar que encara s'ha de decidir de quina manera la part destinada a capitalitzar l'Estat revertirà en les carteres corresponents.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Sergi Linares

Comparteix:

3.239.51.78