ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Els comuns aportaran propostes tot i lamentar les prioritats d'inversió del nou full de ruta del Govern

www.andorradifusio.ad

El Govern ha presentat als comuns el nou full de ruta Horitzó 23. A l'espera d'una valoració més profunda alguns cònsols valoren que ja hi ha un document sobre la taula que plasma les prioritats dels grups de la majoria. Cònsols com els de Sant Julià i Escaldes-Engordany lamenten, però, que s'hagin prioritzat algunes inversions per sobre d'altres i posen com exemple el multifuncional que passa per davant del vial de Sant Julià.

Aquest dijous ha estat la presentació i ningú ha volgut entrar a valorar en profunditat un document que encara han d'estudiar. El que sembla clar es que tots valoren que hi hagi un nou full de ruta obert a aportacions que els comuns preveuen fer en haver-hi molts aspectes del document que els afecten.

Sant Julià, per exemple, té la intenció de fer aportacions a un document que creu que s'ha d'anar adaptant a l'evolució econòmica. "Analitzarem molt estrictament aquest document i intentarem aportar petits grans de sorra o si més no la visió d'una parròquia com la laurediana que està patint i sens dubte patirà més", preveu el cònsol major.

Josep Majoral també ha lamentat que es deixi novament de banda el vial de Sant Julià i per contra s'aposti pel multifuncional.

Una reflexió que comparteix la cònsol d'Escaldes-Engordany que també farà aportacions al document. Més enllà de saber si és o no prioritari, Rosa Gili demana quin ús haurà de tenir aquesta infraestructura i si en el futur ha d'acollir tots els esdeveniments, com podrà afectar la resta de parròquies.

Ordino lamenta que també es deixi de banda la part que s'havia de destinar al vial de la Massana i també el de Sant Julià que veu prioritari. Josep Àngel Mortés diu que ho entén però que cal prioritzar.

Els comuns tenen ara unes setmanes per estudiar el document que l'executiu ja ha dit que estava obert a aportacions. El que ha demanat Sant Julià són les previsions financeres del Govern d'aquí al 2023.

Informa: Anna Pifarré
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix:

3.228.11.9