ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal Web: la programació alternativa d'RTVA

Obrir en una altra finestra

Martí defensa el respecte a la singularitat dels petits estats en la integració europea

www.andorradifusio.ad

El cap de Govern ha presidit la clausura de la 29a Trobada Empresarial al Pirineu amb una defensa de la integració europea que respecti les especificitats dels petits estats com Andorra. Ha compartit protagonisme amb la ministra de Política Territorial i la Funció Pública del govern espanyol, Meritxell Batet.

Antoni Martí ha defensat la integració europea en el discurs de clausura de la 29a Trobada Empresarial al Pirineu, respectant la singularitat dels petits estats com Andorra. "Crec que seria un error percebre Europa com una mena de monolit uniforme al qual països com Andorra, San Marino o Liechtenstein s'hi han d'adherir sense posar pràcticament condicions. Crec, també, que seria un error entendre que les especificitats de què parla l'article 8 del Tractat de Lisboa són una mena de concessió graciosa de la Unió Europea cap als petits estats", insistia el cap de Govern.

Per contra l'exministre d'Afers Exteriors espanyol José Manuel García-Margallo, que també ha participat a la Trobada, creu que serà difícil que es puguin mantenir aquestes especificitats, tot i que pensa que Andorra en els últims anys ha fet els deures i té ben orientat l'acord d'associació amb la Unió Europea. Un acord que considera fonamental perquè el Principat no quedi aïllat. "En la meva opinió el que ha de donar a Andorra són els mateixos beneficis, com a mínim, que els països que formen part de l'Espai Econòmic Europeu", opina. També ha advertit al Principat que "ha de deixar de ser singular, o almenys excessivament singular, en un espai on no hi ha fronteres per al moviment de persones, capitals i serveis".

El baròmetre d'opinió dels participants a la trobada constata que enguany el nivell d'optimisme és més elevat i un 87% dels empresaris del territori augura que facturaran més i un 69% que crearan llocs de treball. L'esdeveniment no és del gust de tothom i una vintena d'anticapitalistes s'han concentrat a la Seu en contra de la Trobada, que ha reconegut la trajectòria professional de Josep Peralba, durant anys directiu de Crèdit Andorrà.

Informa: Gerard Gort
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix:

3.216.79.60