ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Quim Torra sent "enveja" d'Andorra per la seva independència

www.andorradifusio.ad

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha inaugurat la Trobada Empresarial al Pirineu declarant enveja per Andorra per la seva independència. També ha defensat el Pirineu com a futur motor econòmic.

Quim Torra ha tancat el discurs inaugural de la 29a Trobada Empresarial al Pirineu declarant "enveja" dels "amics andorrans" per la seva independència. Ha dit que "Andorra representa un país lliure i democràtic al qual desitgem tota la sort del món, com la desitgem a qualsevol altre poble". "Al poble espanyol li desitjo el mateix que al meu: que sigui lliure. I avui en dia la llibertat, tant a Catalunya, Espanya i Andorra passa per la seva independència", ha declarat sentint "enveja dels països que ja l'han assolit".

També ha defensat el futur del Pirineu, assegurant el suport del govern català al seu desenvolupament recordant la inversió en el túnel dels Tres Ponts i apostant per la candidatura dels Jocs Olímpics d'hivern. Ha deixat clar que escoltarà totes les propostes de millora de l'autogovern, com la del Cercle d'Economia, però que mai renunciarà a l'estat català.

Quin Torra ha aprofitat la visita a l'Alt Urgell per entrevistar-se amb el Copríncep episcopal. L'arquebisbe Joan-Enric Vives ha rebut Torra al Palau Episcopal i després l'ha acompanyat a l'arxiu i a la catedral. Han estat reunits més d'una hora.

La trobada empresarial es reprèn a la tarda amb el reconeixement a la trajectòria professional de Josep Peralba.

Informa: Gerard Gort
Imatge: Anna Ginestà

Comparteix: