ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La Massana només farà una subhasta pels edificis Astra per no malvendre'ls

www.andorradifusio.ad

El comú de la Massana no vol malvendre els edificis que té en propietat al complex conegut com Astra i ha decidit que només es farà una subhasta. És a dir, que si no hi ha interessats a pagar com a mínim els més de 4 milions d'euros en què els ha valorat no en farà una segona. Ho ha dit David Baró, que espera que el procés es pugui dur a terme aviat.

La subhasta inclourà els dos edificis i aparcaments que el comú de la Massana té ubicats al complex Ribasol, més coneguts com a Astra. Uns béns que han estat taxats en 4,1 milions i que es podrien posar a la venda ben aviat.

El cònsol David Baró ha avançat que després d'aprovar la declaració d'alienabilitat ara toca prendre l'acord de subhastar-los en sessió de consell de comú. Un cop enllestit aquest tràmit es podran vendre.

Ha recordat que són un béns que tenen el seu valor i que el comú no pot explotar. Això no vol dir haver-los de vendre a corre-cuita. Assegura que "el que no farem són vàries subhastes encadenades que el que farien és minvar el seu preu". "En farem una i, en cas que hi hagi un interessat, es podrà formalitzar la venda d'aquestas dos edificis. En cas contrari, continuarà sent comunal i més endavant es podrà tornar a provar de subhastar si hi ha interès".

El cònsol recorda que s'han de fer els interiors de l'edifici que podrien costar uns 5 milions i que fer-ho implicaria deixar d'invertir a la parròquia.

A més considera que el comú no ha de fer competència a les immobiliàries i per això en defensa la venda.

També ha descartat fer-hi pisos socials o ubicar-hi equipaments comunals "en lloc d'invertir als pobles amb arranjaments i eliminant punts negres". 

De moment el comú ignora si aquesta operació ha despertat interès entre els inversors. El que té clar el cònsol és que de moment no hi ha pressa per vendre'ls i que el que s'ha de fer és vendre'ls bé. Els edificis formen part d'un complex que en té vuit.

Informa: Anna Pifarré
Imatge: Jordi Seabra-Arxiu RTVA

Comparteix:

34.204.183.113