ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Comença la col·lecta de sang però el registre de donants de medul·la òssia s'ajorna

www.andorradifusio.ad

El Prat del Roure acull la campanya d'estiu de recollida de sang que acabarà dimecres a la nit. El registre de donants de medul·la òssia s'ha ajornat, però el que sí es farà aquests dos dies és informar-ne.

Des de les onze del matí les persones passen per les diferents etapes fins arribar al punt d'extracció. Primer omplen un formulari i després d'una curta espera parlen amb el metge. El facultatiu en una curta entrevista decideix si la persona és apta per ser donant.

En aquesta campanya s'havia de començar a formar el registre de donants de medul·la òssia, però ha quedat ajornat. La Creu Roja continua la seva tasca de conscienciar els futurs donants, ha explicat el secretari general de la Creu Roja, Joan Saurí.

Tot i no assolir les mil donacions l'andorrana és una societat que es mobilitza durant les campanyes de la Creu Roja.

Al punt d'extracció les persones són ateses per personal de la Creu Roja i del Banc de Sang i Teixits de Catalunya que es desplaça fins a Andorra per participar en la campanya.

Alguns passen per aquesta experiència per primera vegada. Expliquen que "és una punxadeta, no notes res" i destaquen la importància "d'ajudar la gent que ho necessita" i a qui "li va la vida".

D'altres són veterans en la donació i tenen molt clar que aquestes campanyes són necessàries i vitals. Un d'ells explica que va ser el seu pare qui el va conscienciar perquè "el seu germà va tenir una emergència mèdica i va necessitar sang". El seu pare es va fer donant des de llavors i ell ho és "des de fa gairebé 40 anys".

Ser donant també pot tenir premi, ja que  es pot participar en el sorteig d'un lot de regals prou atractiu.

Dimecres la jornada de donació continua al Prat del Roure. Arrenca a les 11 del matí i acaba a les 21.30h amb una pausa entre les 14h i les 16.30h.

Informa: Sílvia Mestre
Imatges: Ruben Calvo-Ruben Montero

Comparteix:

3.220.231.235