ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Ampliació de les terrasses sense cap cost addicional a la Massana

www.andorradifusio.ad

El Comú de la Massana ha aprovat la modificació d’un article de l’ordinació de preus públics relatiu a l’import per a l’emplaçament de les terrasses. D’aquesta manera, permet als negocis ampliar l’espai que ocupen les terrasses a la via pública sense cap cost addicional. El principal objectiu és evitar la possible disminució de clients pel compliment de les recomanacions sanitàries per evitar contagis de la Covid-19.

Bars, cafeteries i restaurants van reobrir el dia 1 extremant les mesures sanitàries per evitar la propagació del coronavirus. Una d'aquestes mesures és respectar el metre i mig de distància entre taules, que també afecta les terrasses.

Aplicant aquesta normativa, els establiments es poden veure abocats a perdre part de l'aforament. Per aquest motiu, el Comú de la Massana ha aprovat l'ampliació de les superfícies que ocupen les terrasses a la via pública sense cap cost addicional.

Amb tot, la cònsol major de la Massana, Olga Molné, afirma que aquesta mesura ha tingut molta acceptació i que les persones amb qui han parlat estan molt agraïdes.

A més, destaca que "és una cosa molt senzilla i que dona molt bon resultat, ja que en aquest moment tothom té ganes d'anar a les terrasses a prendre alguna cosa".

Molts restauradors valoren positivament aquesta mesura que, segons asseguren, permetrà poder mantenir les taules habituals.

D'altres, però, no se'n beneficiaran, ja que l'espai del qual disposen permet conservar l'aforament que hi havia abans de l'emergència sanitària.

Aprovant aquesta mesura, el Comú de la Massana se suma al d'Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria oferint el permís d'ampliar les terrasses als establiments de la restauració per afavorir la recuperació econòmica i, alhora, complir els protocols sanitaris.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Txema Galilea-Xabier Moreira

Comparteix:

3.236.74.69