Les matriculacions de vehicles continuen a la baixa i cauen més d'un 10%

www.andorradifusio.ad

La matriculació de vehicles d'enguany ha davallat més d'un 10%, arrossegada per la caiguda en la venda de turismes. Se n'ha venut un 20% menys durant aquest període. Pel que fa al preu dels carburants, també ha disminuït un 2%.

En els quatre primers mesos de l'any, s'han matriculat poc més de 1.200 vehicles, una disminució significativa respecte al mateix període del 2023. Els turismes, que suposen la majoria de les transaccions, han anat a la baixa. En canvi, la resta de les categories: motocicletes, camions i altres, han augmentat les vendes.

Un detall significatiu és que la matriculació de camions ha augmentat més del 20%, un indicador de l'activitat de la construcció i indústries auxiliars. Els híbrids de gasoil no endollable i els elèctrics 100%, són els vehicles que, en percentatge, han experimentat una baixada més gran pel que fa a les matriculacions.

El preu de venda al públic dels carburants també ha experimentat una davallada mitjana de més d'un 2%, en el període que va de gener a abril, si el comparem amb l'any passat. El gasoil de calefacció és el que ha tingut un preu més a la baixa durant el primer quadrimestre.

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

Sentit homenatge d'AINA a Mossèn Ramon de Canillo 400.000 euros per millorar la carretera de la Rabassa