ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Medi Ambient prepara un nou pla de residus més ambiciós amb l'economia circular com a eix

www.andorradifusio.ad

El pla nacional de residus acaba l'any vinent i el Govern en funcions ja ha posat les bases per elaborar-ne un de nou més ambiciós i que incideixi sobretot en l'eliminació progressiva dels materials d'un sol ús i en els residus de la construcció.

L'objectiu marcat en el pla nacional de residus s'ha complert abans del previst, segons la ministra de Medi Ambient en funcions, Sílvia Calvó.

L'any passat es va reciclar el 50% dels residus produïts, augmentant el vidre en un 6,5%, envasos un 19% i paper i cartró un 3,7%. També es van reciclar 1.000 tones d'orgànics.

Ara ja es planteja un segon pla, centrat en el concepte d'economia circular. Això significa més incidència en la prevenció, en la conscienciació i prevenir materials d'un sol ús. Un dels sectors que ha de millorar substancialment és la construcció, ha manifestat Calvó.

La utilització de bosses de plàstic d'un sol ús va caure un 17% l'any passat. Tot i això, el Govern ja prepara una campanya al juny per sensibilitzar tant els ciutadans com les superfícies comercials per aconseguir eliminar-les totalment i substituir-les per materials reciclables.

D'altra banda el 2018 el centre de tractament de residus va rebre poc menys de 10.000 tones procedents de la Cerdanya, en el límit del que preveu el conveni signat pel Govern amb aquesta comarca catalana.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Fernando Montero

Comparteix:

3.95.131.208