El mercat de la Seu recupera la clientela andorrana

www.andorradifusio.ad

L'obertura de la frontera sud ha estat una alenada d'aire fresc. Alguns s'han retrobat amb la família, d'altres han ampliat la seva ruta ciclista i naturalment, molts han recuperat una tradició, anar a mercat. Fins i tot, en aquesta nova fase, hem trobat el ministre més mediàtic.

Aquest dissabte al matí s'han repetit les cues de divendres, primer dia en què es podia sortir sense restriccions d'Andorra per la frontera sud, ja que la Policia Nacional espanyola demanava documentació, també als ciclistes, que s'han anat aglutinant per identificar-se.

El final de les restriccions per creuar la frontera en direcció sud ha estat molt celebrat per les famílies que feia mesos que no es veien. "Des del 14 de març no ens vèiem estant a 10 km", explica la Carme.

Per a molts, aquest dissabte ha estat el torn de fer alguna cosa diferent, com la Lourdes, que ha baixat a fer una passejada, a comprar i a esmorzar.

Fins i tot el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, es retrobava amb un amic i col·lega de professió, l'alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, i bromejava amb la regió sanitària de l'Alt Urgell i Aran. El titular de Salut, explicava que de bon matí ha agafat la moto amb un amic "i volíem córrer tota la regió sanitària veïna i al final hem anat fins a Puigcerdà i la Seu".

Fa un mes que els paradistes tornaven al mercat de la Seu d'Urgell però és ara que arriba un turista important per als seus calaixos.  "S'ha notat", deia una de les paradistes, mentre un altre posava en relleu que els andorrans "donen vida al poble". "Són compulsius", afegia rient.

Segons l'alcalde Fàbrega, "quan es va obrir el mercat, el que deien molts botiguers és que trobaven a faltar el client andorrà". Apunta que en converses informals amb els paradistes, xifraven "en un 40% les vendes" als clients del Principat.

A partir d'ara s'amplia el radi de moviment però recordem que les mesures de distanciament i higiene continuen essent les mateixes.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Sergi Linares

Comparteix:

Jordi Fàbrega, alcalde de la Seu: "Obrir la frontera només d’un costat no obeeix a cap criteri epidemiològic” La C-25 i la C-37, úniques vies disponibles per arribar al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre a partir de dilluns