Més de 6.000 persones migren al Principat el 2023

www.andorradifusio.ad

Més de 6.000 persones provinents d'altres països es van establir el 2023 a Andorra. Aquesta xifra representa un increment d'un 40% respecte el 2022. La xifra respon, sobretot, a l'establiment permanent de temporers que van regularitzar la seva situació. També s'ha de destacar que entre les persones a partir de 70 anys hi ha més gent que marxa. En conclusió: el saldo migratori va ser molt positiu.

El nombre de persones que van immigrar al país va passar de 3.500 el 2021 a 4.270 el 2022 i 6.045 l'any passat. El creixement de més d'un 40% d'immigrants de l'any passat respon al fet que molts temporers van obtenir el permís de residència i treball. Això es va fer a través d'un procés de regularització que es va dur a terme els dos anys anteriors.

Destaquen per sobre de la resta de nacionalitats els que van venir d'Espanya i els del col·lectiu "altres", en bona part sud-americans. També hi ha 200 andorrans que van retornar.

Si mirem l'altra cara de la moneda veurem que unes 2.600 persones van marxar d'Andorra, amb un increment respecte l'any anterior. Per tant, el saldo migratori, la diferència entre els que van abandonar el Principat i els que van venir, va ser positiu en més de 3.000 persones.

Per característiques demogràfiques els que més van migrar van ser homes, espanyols, amb una edat compresa entre 20 i 39 anys. I s'ha de destacar que en el col·lectiu de la gent més gran hi ha més gent que abandona el Principat que els que venen.

Informa: Pere Moliné
Locució: Joan López

Comparteix:

El Govern, a l'expectativa del projecte de tren amb Barcelona Dona una puntada de peu a la cara d'un policia després de circular en contra direcció